Dossier

Dia 2 (11 de desembre del 2009)

La meva primera jornada a Catalunya arriba al seu final. He arribat al migdia a Barcelona i he pogut apreciar la bellesa de la nova i magnífica terminal T1 de l'aeroport internacional de Barcelona, que fou inaugurada a finals del mes de juny... i que és tota blanca i transparent! Després d'un petit descans, m'he trobat amb el president del CIEMEN i el seu col·laborador Quim Arrufat. Ells m'han explicat tots els detalls sobre la missió d'observació internacional i, en particular, del calendari de la missió. També m'han fet saber que els observadors seran presentats als mitjans de comunicació en una primera conferència de premsa el dissabte 12 de desembre a les 13h, i que estic convidat a prendre-hi la paraula.

Per tal de preparar la missió i recolzant-me en la Guide practique, he prosseguit amb les meves lectures sobre la geografia, la història i l'economia de Catalunya i de la regió de Girona, on se situa la població de Banyoles i on efectuaré la meva tasca d'observador el diumenge 13 de desembre.

També he fullejat els mitjans catalans i espanyols dels darrers dies per tal d'impregnar-me de la situació política. Particularment he pogut llegir l'editorial comuna publicada per dotze diaris catalans el 26 de novembre titulat "La dignitat de Catalunya".

Compto amb poder donar-vos notícies de la conferència de premsa que tindrà lloc demà a les 13h durant les properes hores!