News

Andorra estudia la inclusió del portuguès a l'escola

BREUS. Els alumnes andorrans ja estudien català, castellà, anglès i francès.

Andorra crearà el proper mes d'abril una comissió encarregada d'estudiar la possibilitat que les escoles del país dels Pirineus ensenyin el portuguès com a llengua curricular. Així ho ha anunciat el ministeri d'educació després de la reunió entre la seva titular, Susanna Vela, i el secretari d'Estat de les comunitats portugueses, Antonio Fernandes da Silva Braga, del Govern portuguès. Braga ha transmès la voluntat de Lisboa d'estrènyer els vincles amb Andorra amb diverses mesures de caràcter cultural.

La proposta és introduir gradualment la llengua portuguesa a l'ensenyament secundari -ara existeix com a assignatura optativa al batxillerat-. Altres idees que podrà estudiar la comissió són la convalidació d'estudis superiors portuguesos, la formació de professorat andorrà per a l'ensenyament de portuguès, i fins i tot la possibilitat de crear un institut Camoes a Andorra, segons ha informat Informatius.ad. Dels 84.000 habitants que té Andorra, 13.362 persones tenen la nacionalitat portuguesa, segons el cens de 2009.

Ara per ara, però, el Govern andorrà veu "difícil" tirar endavant la proposta de Lisboa, per les característiques del seu sistema educatiu [pdf], en què hi conviuen el sistema andorrà, el sistema francès i el sistema espanyol, i en els quals ja s'estudia català, anglès i francès o espanyol.

Més informació: