News

La Universitat Oberta de Catalunya presenta el màster d'Estudis nacionals i identitaris

Són els primers estudis d'aquestes característiques que s'ofereixen a l'Estat espanyol · El currículum conté matèries generals, com teories del nacionalisme, religions i identitats, i conflictes nacionals, i casos concrets, entre els quals hi ha el nacionalisme català, els partits nacionalistes a l'Europa postcomunista i el nacionalisme a l'Àsia-Pacífic.

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha iniciat la darrera setmana d'octubre el primer curs del màster d'Estudis nacionals i identitaris, una oferta d'educació superior inèdita a l'Estat espanyol, segons assegura la pròpia UOC. Aquests estudis s'emmarquen dins d'una àrea específica de la Universitat, l'àrea d'Estudis Nacionals i Identitaris, que dirigeix el professor d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona Agustí Colomines.

Aquest màster pretén omplir el buit existent en el camp de l'educació superior especialitzada en una perspectiva nacional i, d'aquesta manera, les matèries ofertes inclouen un ampli ventall de temes, però tots amb un enfocament en comú. L'Estat i el nacionalisme, Sistema de partits i nacionalismes, Religions, identitat i nacionalisme o El discurs identitari als mitjans de comunicació són només algunes de les assignatures que s'ofereixen durant el primer dels dos cursos que dura el màster. Superada aquesta primera part general, el segon curs consisteix en un estudi de casos -es pot escollir entre diversos tipus de realitats nacionals: Nació i nacionalisme en el món mediterrani, El nacionalisme espanyol, o Les identitats en les democràcies consolidades- i en un treball de final de màster, durant el segon semestre.

El professorat està format per intel·lectuals, estudiosos i periodistes actius en el món acadèmic català i internacional, com Klaus-Jürgen Nagel, Ivan Serrano-Balaguer, Júlia Canosa, Patricia Gabancho, David Alvarado, Tamara Djermanovic o Josep-Lluís Alay, entre d'altres.

Més informació: