News

Feijóo ignora la manifestació de diumenge i A Mesa anuncia una vaga general pel curs vinent

Més de 50.000 persones es manifesten en defensa de la llengua gallega pels carrers de Santiago de Compostela · El conseller d'educació assegura que 'qui havia de parlar ja ho va fer el passat 1 de març' · A Mesa pola Normalización, convocant de la marxa, amenaça amb aturar les aules si el Govern deroga el decret sobre el gallec a l'ensenyament.

Només unes hores després de la manifestació a favor de l'idioma gallec que diumenge va recórrer els carrers de Santiago de Compostela, els diaris de Galícia van plens de les reaccions a una mobilització que molts han titllat d'històrica. En primer lloc, el Govern del país, que des de l'1 de març passat torna a ser del Partit Popular, ha mostrat la seva disposició a ignorar completament la protesta d'aquest cap de setmana.

El conseller d'educació, Xesús Vázquez, ha restat importància a la manifestació tot dient que "qui havia de parlar ja ho va fer el passat 1 de març", quan socialistes i nacionalistes gallecs van deixar de sumar i van perdre la Xunta. Vázquez ha reiterat la intenció del nou executiu de derogar el decret que va impulsar el bipartit durant la seva legislatura, que tenia com a objectiu normalitzar la llengua gallega a l'ensenyament. El titular d'Educació ha anunciat que el nou decret estarà a punt el proper curs 2010/11.

Tampoc ha trigat a respondre a aquesta notícia A Mesa pola Normalización, l'organització convocant de la marxa del diumenge, presidida per Carlos Callón. Aquest ha anunciat la predisposició d'A Mesa d'impulsar una vaga general el proper curs "que paralitzarà tot el sistema educatiu des de primària fins a l'ensenyament universitari" si finalment el Govern popular deroga el decret. Callón ha assegurat que ja hi ha consens sobre el decret, ja que va ser aprovat per la majoria d'associacions de pares d'alumnes, d'estudiants i per tots els sindicats.

Més informació sobre la manifestació de diumenge: