News

Rebutjat el recurs del cors Yvan Colonna, que haurà de romandre a la presó

La defensa del militant independentista durà el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans · Colonna ha estat condemnat tres cops per l'assassinat del prefecte Érignac · El nacionalisme cors considera que hi ha hagut motivacions polítiques en el procés

El Tribunal de Cassació (màxima instància judicial francesa) ha confirmat avui la sentència a perpetuïtat per a l'independentista cors Yvan Colonna, condemnat el 2007, el 2009 i el 2011 per l'assassinat del prefecte Claude Érignac. El tribunal ha rebutjat el recurs que havia presentat l'advocat de Colonna, Patrice Spinosi, de manera que el pastor cors continuarà tancat a la presó de la ciutat occitana de Toló.

Spinosi, segons explica Corse Matin i tal com ja s'havia anunciat l'any passat, ara presentarà recurs davant del Tribunal Europeu de Drets Humans, a Estrasburg. Un procediment que podria no quedar resolt fins d'aquí a diversos anys.

Un procés simbòlic per al nacionalisme cors

Colonna ha afirmat sempre que ell és innocent de l'assassinat d'Érignac. El nacionalisme cors considera que el cas Colonna s'ha convertit en un judici polític i que tots els tribunals que l'han jutjat han pres decisions esbiaixades i s'han contradit entre ells. Per contra, el republicanisme francès opina que Colonna és un criminal que ha de complir la condemna que li ha estat imposada.

La primera sentència contra Colonna data de 2007, i li va ser imposada per un tribunal penal de París. Dos anys més tard, el mateix tribunal el va tornar a condemnar. Però el 2010 el Tribunal de Cassació va anul·lat la sentència de l'any anterior, per defectes de procediment. De manera que el 2011 el tribunal penal el va haver de tornar a jutjar, i per tercera vegada el va trobar culpable.

(Imatge: retrat d'Yvan Colonna en un mur. Fotografia d'Abode of Chaos.)