News

Galícia, Euskadi i Catalunya signen la Declaració de París

Els governs dels tres territoris col·laboraran en matèria de política lingüística. Podeu consultar el text de la Declaració a l'apartat Comunicats d'interès (Documentació).

Els governs de Galícia, Euskadi i Catalunya fan avui una declaració conjunta en el marc de la fira Expolangues 2008 de París, una de les més importants del món pel que fa a matèria lingüística. Aquest protocol de col·laboració el signen les tres institucions en matèria de política lingüística de cada territori: Marisol López (secretària general de Política Lingüística de la Xunta de Galícia), Patxi Baztarrika (viceconseller de Política Lingüística del Govern Basc) i Bernat Joan (secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya).

La declaració de París establirà les grans línies de cooperació entre els tres governs. Segons va dir ahir Bernat Joan, aquesta declaració potenciaria el plurilingüisme i la necessitat d'avançar cap a una Europa on tots els ciutadans puguin parlar lliurement la seva llengua pròpia i, a més, en parlin dues més amb fluïdesa. També treballaran conjuntament en el camp de les eines per potenciar l'aprenentatge de llengües.

Més informació: