News

Presència testimonial de les llengües minoritzades a Expolangues 2008

París acull entre els dies 6 i 9 de febrer una de les fires anuals més importants del món en temàtica lingüística. Segons els seus organitzadors, Eurolangues "ha estat creada per promoure l'aprenentatge de llengües, defensar el plurilingüisme i encoratjar els intercanvis internacionals”.

Més de 200 expositors, quatre dies de conferències, 20 països representats... i una tímida representació de les llengües minoritzades. La fira Expolangues, amb més de 25 anys de tradició, reuneix aquests dies a París professionals de l'ensenyament de llengües, estudiosos i públic en general.

D'entre totes les llengües minoritzades, a l'apartat d'expositors només s'hi poden trobar representants directes del català, el gallec, l'èuscar, l'asturià i l'alsacià. La majoria d'aquests estands formen part d'oficines públiques: la Secretaria Xeral de Política Lingüística gallega [lloc], l'Office pour la Langue et la Culture Alsace [lloc] o l'Institut Ramon Llull [lloc], entre d'altres.

A banda dels expositors, hi haurà una sèrie de conferències, entre les quals destaquen aquelles que tenen com a tema central la llengua xinesa, que és la convidada d'honor de la fira.



Declaració de París

Malgrat aquesta migrada representació, l'esdeveniment l'aprofitaran demà els governs basc, gallec i català per signar públicament la Declaració de París, que presumiblement serà un document conjunt per reclamar el pluralisme lingüístic.

 

Més informació: