News

La Xarxa de Pobles de la Mediterrània estrena bloc

Barcelona va acollir els passats 14, 15 i 16 de novembre la primera edició de la Xarxa de Pobles i Comunitats No Plenament Reconeguts de la Mediterrània. Durant tres dies representants de la societat civil de tota l'àrea mediterrània van participar en una sèrie de tallers de debat que han culminat amb la creació d'un bloc propi, Gens Mediterranea.

Aquest bloc, gensmediterranea.blogspot.com, permetrà als participants dels xerrades seguir desenvolupant els temes tractats durant les jornades, a més d'intercanviar informació i preparar successives trobades. És la primera vegada que associacions i ONGs de les quatre ribes del mar Mediterrani decideixen unir-se en un projecte similar, que de moment agrupa a representants d'indrets tant diferents com el Kosovo, Sardenya, Bòsnia o Occitània, però que aspira a incorporar aviat veus de totes les comunitats que, al voltant del Mediterrani, busquen un major reconeixement.
En aquest bloc s'hi poden trobar les conclusions, així com algunes fotografies. Aviat s'hi podrà consultar també el contingut íntegre de totes les intervencions, que han versat sobre temes diversos: immigració, refugiats, llengües minoritàries, dret de l'autodeterminació, control dels recursos humans, etcètera. L'espai Gens Mediterranea neix amb la voluntat de condensar l'activitat que es faci en el si d'aquesta nova Xarxa, i vol esdevenir també un punt d'informació sobre la diversitat humana al Mediterrani.

Els tallers es van desenvolupar en el marc de les jornades “Construïm un espai mediterrani per la pau, la justícia, la dignitat i els drets dels pobles”, celebrades entre el 14 i el 17 de novembre a Barcelona, i que han estat organitzades conjuntament pel CIEMEN, Sodepau i la Plataforma Aturem la Guerra.