Dossier

Dones i representació mediàtica en contextos de conflicte

Narratives, veus i estereotips a Colòmbia, País Basc, Irlanda del Nord, República Democràtica del Congo, Síria i Birmània

Les informacions d’actualitat internacional, com tota la resta que transmetem els mitjans de comunicació, estan travessades per representacions socials, i models de dona i d’home, que beuen de la desigualtat i asimetria imposades per l’estructura epistemològica, econòmica i social del patriarcat. Tot i la conscienciació creixent a la professió respecte d’aquesta problemàtica, resta un camí molt llarg per poder revertir-la. Visibilitzar-la i explicar-la és un pas més en aquest camí.

Aquesta sèrie de quatre articles que us oferim s’acosta a sis països de quatre continents (Colòmbia, País Basc, Irlanda del Nord, República Democràtica del Congo, Síria i Birmània) per retratar diversos aspectes de la forma en què els mitjans representen les dones que prenen part en situacions de conflicte, que en són agents, protagonistes o víctimes, i quines ideologies o interessos subjauen darrere d’aquestes representacions.

Una sèrie escrita per Nora Miralles (@NoraMMC), Ana Henríquez (@soidea), Celia Murias (@CeliaMurias), Queralt Castillo (@QC_Cerezuela) i Lina Al Hafez, i coordinada per David Forniès (@DavidFornies).

Amb el suport de:



Llistat dels articles disponibles: