News

L'assassinat de quatre comerciants coptes fa créixer les tensions entre cristians i musulmans a Egipte

Un monestir ha estat incendiat i diversos monjos ferits aquest cap de setmana · Un parlamentari copte ha denunciat que la policia 'no està protegint adequadament' la comunitat · La policia els considera atacs criminals i no pas sectaris.

Egipte ha viscut durant la darrera setmana una nova escalada de violència entre musulmans i coptes. Dimecres passat uns desconeguts van tirotejar el propietari d'una joieria d'El Caire i tres dels seus treballadors, tots quatre d'origen copte, i van fugir sense robar res. Al cap de poc, un diputat del Parlament d'Egipte va lamentar públicament que les forces de seguretat no protegissin “adequadament” els coptes.

Dissabte hi va haver un altre enfrontament a Deir Abu Fana, quan un grup de musulmans va entrar per la força al monestir copte de la localitat i, argumentant que s'hi estaven fent unes obres d'ampliació que ocupaven les seves terres de cultiu, van calar-hi foc i van agredir quatre monjos. Durant els enfrontaments, un musulmà va resultar mort.

La comunitat copte, que practica la branca de la religió cristiana més nombrosa al món àrab, representa entre 5 i 7 milions de persones a Egipte, que té vora 79 milions d'habitants. Els coptes viuen majoritàriament al nord del país, i segueixen essent objecte de discriminació a la vida pública i religiosa. Cada any es registren atacs violents de grups musulmans contra persones o institucions coptes.

Més informació: