News

Kontseilua demana posar termini a la compleció del procés de normalització de la llengua basca

Més basc a l'escola i a l'administració, algunes de les propostes de la coordinadora d'entitats

Bilbao (esquerra) explica les propostes.
Bilbao (esquerra) explica les propostes. Author: Kontseilua
Kontseilua, l'entitat paraigua del món associatiu basc a favor de la llengua, ha proposat als gestors públics que "es comencin a concretar els terminis" per aconseguir la normalització de l'èuscar, en paraules del seu secretari general Paul Bilbao. La coordinadora ha proposat tretze mesures per avançar cap a aquest objectiu.

El document l'ha presentat Kontseilua la setmana final de la campanya de les eleccions basques, en un acte presidit per una pancarta on es llegeix "Bada garaia. Normalizazioari epea jartzeko garaia heldu da " ("Ja és hora. Ha arribat l'hora de posar termini a la normalització").

Les propostes incideixen en la necessitat de fer que el basc sigui conegut per tots els habitants d'Euskadi. Entre les mesures, reforçar l'euskaldunització del sistema educatiu i l'ensenyament a adults. També proposen incrementar el pressupost públic destinat al foment de la llengua.

D'altra banda, Kontseilua també reclama convertir tota l'administració pública en bascoparlant i impulsar més la llengua en l'àmbit socioeconòmic i als mitjans de comunicació.